Upptäck det vackra i vardagen på Briscapo

Det är bruksföremålen i vår närhet som gör livet lite vackrare, och som får även den enklaste strömming att smaka mer.

Vi på Briscapo har förmedlat kristall och porslin av högsta kvalitet från välkända tillverkare i Europa till butiker och restauranger i hela Sverige sedan 1940-talet. I dag står vi för en betydande del av importen av glas och porslin.

Genom vårt samarbete med den engelska porslinstillverkaren Denby Pottery, Spode och Portmeirion erbjuder vi porslin ur ett vardagligt perspektiv, med stenhård glasyr som självklart lämpar sig för både mikrovågsugn, diskmaskin och frys.

Vi är både stolta och glada över att även kunna erbjuda dig som kund högkvalitativa kristallglas från de tyska tillverkarna Nachtmann och Spiegelau till låga priser. Den vackra kristallen skänker lyx och flärd åt den gråa vardagen.

Under senare år vi även kompletterat vårt sortiment med möbler. I dag är vi agenter för den spanska möbeltillverkaren Koo International.

Låt oss på Briscapo göra din vardag lite vackrare.

Över 65 års historia

Briscapo grundades 1945 av Kapten Lundqvist i Stockholm som ett grossistföretag för engelska och svenska kvalitetstillverkare av kristall och porslin. Två år senare såldes företaget till Gösta Åslund och Nils Widlund, som flyttade huvudkontoret till Växjö.

Sedan 1984 ägs bolaget av Ingmar Persson och verksamheten flyttades till Ängelholm där den ligger än i dag.

General agent / Distributör / Importör

Vi är generalagent, importör och distributör för Sverige för Denby, Nachtmann, Pimpernel, Portmeirion, Royal Worcester, Saleen, Spiegelau och Spode! Du kan hitta dem hos oss eller hos någon av våra återförsäljare runt om i hela landet.